CoSpaces
In CoSpaces werken leerlingen op een leuke en toegankelijke manier aan hun digitale geletterdheid. Leerlingen leren programmeren, gaan aan de slag met ontwerpend leren en ervaren hun creaties in VR en AR.
CoSpaces is een digitale leeromgeving waar leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs op een toegankelijke manier leren programmeren. Dit doen zij door een geanimeerde 3D-wereld te bouwen, waarbinnen ook een spel gemaakt kan worden of simulaties om bijvoorbeeld krachtenwetten voor natuurkunde te testen. Deze werelden kunnen leerlingen vervolgens allemaal bekijken en spelen in virtual reality, ook zonder dat daar een VR-bril voor nodig is. Bekijk de video hieronder om te zien hoe CoSpaces het onderwijs kan verrijken.
Voordelen van Cospaces
Ontwerpend bouwen
De eerste stap binnen CoSpaces is voor leerlingen vooral het ontdekken van de mogelijkheden binnen een 3D-wereld. Vanuit een lege wereld kan elke wereld die een leerling bedenkt opgebouwd worden. Er kunnen standaardobjecten gebruikt worden, maar je kunt ook zelf een gebouw, een hele stad of zelfs een ruimteschip bouwen. CoSpaces kan zo voor een heleboel verschillende vakken ingezet worden, van biologie tot geschiedenis, Onderzoek & Ontwerpen of techniek.
Leren programmeren
Met CoSpaces kunnen leerlingen van de basis- en middelbare school op een makkelijke manier leren programmeren. Nadat ze een 3D-wereld hebben gebouwd, kunnen leerlingen deze naar wens animeren. Jonge leerlingen kunnen hierbij een handig blokkensysteem gebruiken terwijl oudere leerlingen een echt script kunnen schrijven. Zo is er veel differentiatie mogelijk en kan elke leerling uiteindelijk ingewikkelde spellen of realistische simulaties maken.
VR en AR
Alle gebouwde werelden kunnen gedeeld worden met andere leerlingen en leraren. Vervolgens kunnen deze helemaal van binnen bekeken worden, wat nog leuker is door gebruik te maken van een VR-bril. Neem bijvoorbeeld een kijkje in dat ruimteschip wat je net gebouwd hebt! De toevoeging van de augmented reality cube zorgt er daarnaast voor dat leerlingen moeilijke modellen op een ruimtelijke manier kunnen bekijken. Deze kubus zit niet standaard inbegrepen in een CoSpaces-licentie.
Wat kun je doen binnen CoSpaces?
3D-werelden bouwen
CoSpaces is oneindig groot om in te bouwen en ruimtelijk denken aan te leren. Alles is mogelijk, van onderwaterwerelden tot steden en maanlandschappen. Ontdek wat er te bouwen valt en wees creatief!
Leren programmeren
Met het handige blokkensysteem van CoSpaces leren leerlingen gemakkelijk programmeren. Zo kunnen ze hun 3D-wereld tot leven wekken, een spel maken of een simulatie in elkaar zetten. Ook voor digitaal vaardige leerlingen valt er genoeg te ontdekken.
Virtual reality
Met virtual reality brengen leerlingen hun gemaakte wereld tot leven. Zo kunnen zij en docenten door de wereld, gebouwen, of eigen geprogrammeerde spel heen lopen. VR kan ingezet worden in veel verschillende vakken en voegt een nieuwe dimensie toe aan het onderwijs. Er is geen VR-bril voor nodig om deze functie toe te passen.
Augmented reality
Gebruik de augmented reality cube om moeilijke concepten visueel te maken voor leerlingen. Op de cube kan een 3D-wereld geprojecteerd worden. Dit kan van alles zijn, van geanimeerde werelden tot een levensecht model van een cel. Via de app op je telefoon kun je het gemaakte model vervolgens bekijken.
Aan de slag met CoSpaces
Meer informatie of een offerte aanvragen?
Wil je meer weten over de inzet van CoSpaces in het onderwijs of wil je een offerte aanvragen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.
Virtual reality
Benieuwd hoe je Virtual Reality nog meer kan inzetten in jouw lesprogramma of curriculum? Lees dan snel verder!