Sterk techniekonderwijs voor de vakmensen van morgen
Advies en praktische begeleiding bij het opzetten, aanscherpen en implementeren van sterk techniekonderwijs voor STO’s en vmbo-scholen.
Laat je inspireren!
Voor al jouw vraagstukken rondom techniekonderwijs geven we advies en bieden we een praktische begeleiding op maat. Hierbij richten we ons op de aansluiting van PO naar VO en het techniekonderwijs in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. We zijn gedreven om bestaande initiatieven weer een stap verder te brengen, te versterken en te verbreden. Hierbij zijn we gericht op een duurzame inbedding en werken we waar mogelijk vakoverstijgend.
De beroepspraktijk naar de klas
Leerlingen enthousiasmeren voor een baan in de technische sector begint met stimulerende en inspirerende lessen. Met passie voor techniek en technologie creëren onze ontwikkelaars contextrijk en betekenisvol lesmateriaal dat de nieuwsgierigheid van leerlingen prikkelt en tegelijkertijd een brug slaat naar de beroepspraktijk. Ook adviseren we hoe je leermiddelen in de klas of het techlab effectief en breed kunt inzetten.
Ondersteuning voor elke docent
De docent heeft een belangrijke taak in het inspireren en klaarstomen van de toekomstige vakmensen en staat bij ons centraal. Daarom bieden we gerichte trainingen voor ze aan, op basis van de visie en het ontwikkelplan van de school of STO-regio. Hierbij hebben we oog voor didactische vaardigheden en de verschillende rollen die een docent heeft. Zo krijgen docenten zélf de expertise in het ontwikkelen en verzorgen van sterk techniekonderwijs.
Eerdere projecten
Onze werkwijze
De frisse blik: hoe staan we ervoor?
We beginnen met een ‘Quickscan’: Waar staan jullie nu als school? Wat is jullie ‘waarom’, oftewel, jullie huidige visie op techniekonderwijs en hoe staat het met het draagvlak? Welke rol spelen docenten en wat is hun houding en kennis ten aanzien van techniekonderwijs?
Wat doen we al?
Vervolgens kijken we naar hoe jullie daar nu invulling aan geven. Hoe krijgen leerlijnen nu vorm in jullie onderwijs? Hoe goed sluit dit aan bij de actuele beroepspraktijk en de belevingswereld van de leerlingen? En hoe staat het met de verbinding tussen PO/VO en de onder- en bovenbouw in het vmbo en vakhavo?
Wat staat ons te doen?
Nu stellen we vast wat er nodig is om je techniekonderwijs te verbeteren. We maken samen een ontwikkelplan. Ontbreken een duidelijke visie en leerdoelen nog? Dan helpen we je die op te stellen. Wat wordt de doorlopende leerlijn? Welke leermiddelen en didactiek passen daarbij en wat voor lesmateriaal is daarbij nodig?
Realiseren: trainingen en lesmateriaal
Daar waar nodig krijgen docenten verschillende trainingen of opleidingen en helpen we met het ontwikkelen van lesmateriaal dat past bij de thema’s, methodes en leermiddelen waar jullie mee (willen) werken. Met oog voor een complexe werkomgeving en hoge werkdruk implementeren we veranderingen stap voor stap. Zo worden docenten zelf experts in het neerzetten van sterk techniekonderwijs.
Deze STO's en scholen gingen je voor
Remco krijgt jouw techniekvraag van de grond
Geen enkele school is hetzelfde en dat geldt ook voor de vraagstukken rondom sterk techniekonderwijs. Wat is er precies nodig op jouw school? Vanuit zijn jarenlange ervaring op het gebied van techniek in het onderwijs, kijkt Remco graag met je mee.
Je kunt Remco bereiken via remco@wismon.nl of 030-2372120.